עשרה טיפים שיתנו לכם יתרון מול מועמדים אחרים
- זכרו! הריאיון מתחיל עוד בכניסה לדלת החברה, בשיחה עם המזכירה, בזמן הכנת הקפה במטבחון ובזמן ההמתנה לראיון. דברו בצורה נאותה וחברית, ברכו לשלום אנשים שעוברים, אל תרכינו ראש בזמן הישיבה בהמתנה, אלא תהיו ערים למה שמתרחש סביבכם. זה לא הזמן לעשות שיחות טלפון עד שיקראו לכם, לא עם בעל המקצוע שהבריז לכם, ולא עם הילדים. תשימו על שקט את הטלפון, תהיו מחוברים למקום, ותכנסו עם האנרגיות האלו לראיון.
לא מעט פעמים באו אלי אנשים שונים ואמרו לי "הבחור הזה שבא אליך לראיון הוא כל כך מקסים… נשמח שהוא יהיה אחד מאיתנו", אז לא… לא רק המראיין מראיין אתכם, אלא כל האנשים שתפגשו עד לראיון. - תקראו על החברה לפני שאתם מגיעים לראיון, תכנסו לאתר שלה, תקראו היסטוריה עליה, תפגינו ידע ובקיאות.
זה הופך אתכם למקצוענים יותר ולבעלי מוטיבציה להיכנס לארגון, מעבר לזה שזה מרשים. - אל תנחשו מהו קוד הלבוש בארגון ולכן אל תקחו סיכון ותבואו עם נעלי אצבע (יכול להיות שיש ארגונים שמקובל ואף רצוי להגיע ככה ביום יום אבל אם אתם לא בטוחים, אל תקחו את הסיכון הזה) אם אתם אנשים שאמורים להיפגש עם לקוחות: מנהלי/ות מכירות, מנהלי/ות תיק לקוח וכו', תגיעו בהופעה ייצוגית כאילו נפגשתם עם לקוח עכשיו. אם אתם בתפקידים אחרים כמו מפתחים/ות וכו', גם ג'ינס וטי שירט יכולים לעשות את העבודה, אבל בשום אופן לא לבוא בהופעה מרושלת למשל אחרי שהייה בים או בניקיונות של הבית.
הרושם הראשוני נשמר למגייסים בתת מודע ואין להם שליטה על זה. - לא משנה איך מסודרים הכיסאות אצל המראיין, שבו עם הפנים אליו (גם אם צריך להטות את הכיסא קצת הצידה ) שבו בצורה נוחה ולא מתוחה, ידיים פתוחות ולא משולבות ותנסו לבצע שיקוף מולו בתנועות הגוף, בצורת הישיבה וכו'.
- כן! גם אתם מראיינים את הארגון שאתם נכנסים אליו, לכן תבינו היטב מה מסתתר מאחורי הגדרות המשרה ותשאלו את כל השאלות הרלוונטיות, תוודאו שאתם מבינים את כל תחומי האחריות שלכם ושלא נמצאים במשרה הזאת חלקים שאליהם אתם לא מתחברים. הרבה פעמים הפנטזיה מתנפצת אחרי שמבינים לעומק מה באמת כולל התפקיד ועדיף לגלות את זה מבעוד מועד ולא לאחר כניסה לארגון.
- תדאגו לתת ממליצים שאתם ממש סומכים עליהם אתם יכולים לעבור תהליך ארוך ומייגע ובסוף ליפול על ממליצים וחבל!
- אם הארגון שולח למכון לצורך מבחני התאמה, תתכוננו דרך מבחנים דומים באינטרנט או לחילופין תשקיעו כסף במכונים שעושים הכנה למבחני התאמה, אבל בשום אופן אל תבואו למבחנים לא מוכנים, אתם עלולים לאבד את היתרון שלכם מול מועמדים אחרים שאולי פחות טובים ממכם, אבל הגיעו מוכנים.
- תהיו עניינים ולא טרחנים בזמן הריאיון. אתם לא הראשונים ולא האחרונים שהמגייס מראיין ולכן סיפורי אלף לילה ולילה ותשובות פילוסופיות ארוכות יגרמו למראיין לאבד אתכם.
- כששואלים אתכם אם יש לכם שאלות שהייתם רוצים לשאול? אם אין לכם משהו חכם להגיד, עדיף להגיד שכרגע אין לכם שאלות אבל תשמחו לשאול אם הן יתעוררו בהמשך, או שתשאלו שאלות מקצועיות המביעות ענין בחברה ובתפקיד.
- תגיעו בזמן לראיון! לא הרבה לפני ולא אחרי… עשר דקות לפני זה מצוין. כשאתם מגיעים שעה לפני זה נהדר, שתו לכם קפה בבית קפה הסמוך ותעלו אח"כ, לשבת שעה בכיסא ההמתנה ילחיץ את המגייס (גם אם הוא לא מתכוון לקבל אתכם לפני הזמן) ויגרום לכם להשתעמם ואולי לעשות טעויות כמו שיחות לא רצויות וכו'. אם אתם רואים שאתם מאחרים תעדכנו את מי שצריך טלפונית, לא בדיעבד, אלא לפני.
זה יראה יותר רציני. בכל מקרה עדיף שלא לאחר, אין לכם מושג מה הלוז של המראיין ובנוסף זה עלול להרגיז אותו. רושם ראשוני כבר אמרנו?